PARIJS - Maandenlang heeft een lerares smachtende liefdesbrieven gestuurd naar president Nicolas Sarkozy. Omdat ze maar geen antwoord kreeg van de man van haar dromen, schakelde de vrouw over op dreigbrieven. Ze werd opgepakt door de politie.

'Mijn lichaam verlangt naar jou', schreef de Française uit Grande-Synthe bij Duinkerke. Sarkozy, die recent trouwde met de zangeres Carla Bruni, liet zich niet verleiden. Ook de seksspeeltjes die de vrouw opstuurde konden hem niet overtuigen. Uiteindelijk schreef de stalkster 'anthrax' en 'nitroglycerine' op haar pakjes en brieven. Daarop greep de politie in.

Bij haar verhoor op het commissariaat van Duinkerke brak de lerares donderdag in tranen uit. 'Op het eind schreef ik de bedreigende woorden op de omslagen, om toch maar een reactie van hem te krijgen', verklaarde ze.

Na het verhoor mocht de vrouw beschikken, omdat van haar geen gevaar uitgaat. Volgens het nieuwsmagazine Le Point is de vrouw 39. De onderzoeksrechter heeft een psychiatrisch onderzoek voor de vrouw bevolen, aldus het magazine. jns