De slachtoffers waren drie studenten van het Eindhovense corpsdispuut Pael. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt.
De ontvoering en mishandeling van de drie corpsleden was een wraakactie van de SSRE. ReŁnisten en leden van het corpsdispuut Pael brachten ruim een week geleden tijdens een reŁnistenavond vernielingen aan bij de sociŽteit van SSRE.
Het college van bestuur van Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft SSRE donderdag na uitgebreid onderzoek officieel berispt en een voorwaardelijke straf opgelegd. De universiteit dreigt de vereniging niet meer te erkennen en alle banden te verbreken als de studentenvereniging of leden zich binnen twee jaar weer schuldig maken aan ,,niet te tolereren" activiteiten.
De leden van SSRE hebben drie leden van dispuut Pael in hun huis geboeid en geblinddoekt. Ze zijn meegevoerd naar de SSRE-sociŽteit. Ze zijn daar urenlang mishandeld: hun haren werden afgeschoren en hun lichamen beschilderd. Slechts gekleed in ondergoed zijn ze vastgebonden aan een boom op het universiteitsterrein. Een dispuutgenoot heeft ze uiteindelijk bevrijd.