De burgemeester van de stad Jackson in de Verenigde Staten is in opspraak gekomen nadat hij vier schoolbussen van de snelweg haalde 'voor een knuffel'. Frank Melton zag de kinderen zwaaien en vroeg zijn politie-escorte om de bussen aan de kant te zetten. "De afgelopen twee weken zijn zo stressvol geweest. Ik wilde ze aanraken, dat is alles...", aldus de burgemeester.
"Ik ben door de bussen heen gelopen, heb ze handjes gegeven en geknuffeld, en verteld hoe trots ik op ze was", zo verdedigde Melton zich. "Ik heb de kids een leuk en veilig weekend toegewenst. Niets doms of illegaals".
Toen medewerkers van de school beelden van de actie op televisie zagen, belden ze bezorgd op naar het kantoor van Melton om te vragen of er iets mis was met de bussen. Dat bleek niet het geval. "Het is op z'n minst ongebruikelijk", aldus een woordvoerder. "Zoiets als dit kan onbedoeld voor grote problemen zorgen".
Voor Melton is het overigens niet ongebruikelijk om contact te zoeken met scholieren en studenten. Toen hij nog leiding gaf aan het drugsbestrijdingsbureau van Mississipi, viel hij ook al regelmatig onaangekondigd scholen binnen. Later als lid van de onderwijsraad van de staat deed hij hetzelfde.