Hoogeveen - Wie komend weekeind de 24 meter hoge toneeltoren van theater De Tamboer in Hoogeveen aanschouwt, zal misschien denken dat inpakkunstenaar Christo actief is. Maar niets is minder waar. De uit Zuidwolde afkomstige beeldend kunstenaar Willemien Schaap is verantwoordelijk voor de vierduizend overhemden rond het massieve bouwwerk. Het is het letterlijke hoogtepunt van de Dag van de Beeldende Kunst. Abseilers hangen de overhemden zaterdag vanaf 15.00 uur om de toneeltoren van het Hoogeveense theater. De actie is onderdeel van Hartstocht in Hoogeveen. De gemeente is een jaar lang culturele hoofdstad van Drenthe en houdt tal van festiviteiten.

Kunstenaar Willemien Schaap werd voor dit bijzondere project geïnspireerd door het gedicht Wit van K. Schippers, waarin de ruimte bepalend is voor de kunstuiting. In haar ruimtelijk werk wil Schaap laten zien wat de relatie tussen de mens en zijn omgeving is. Dit doet ze door een enkel aspect van die omgeving te benadrukken of uit zijn verband te rukken.

Schaap heeft eerder projecten met witte overhemden gedaan tijdens de Drentse Fiets Vierdaagse en project. De overhemden om de toneeltoren van De Tamboer blijven vier weken hangen.