David Mark, de voorzitter van de Nigeriaanse Senaat, heeft aan de banken in zijn land gevraagd om geen aantrekkelijke vrouwen meer te gebruiken in hun campagnes. Hoewel een richtlijn uit 2005 het aantal banken in het land van 89 naar 25 herleid heeft om de algemene efficiëntie te verhogen, blijven veel banken gebruik maken van mooie dames om nieuwe klanten te lokken.

"Het is inmiddels de gewoonte van banken om werk te geven aan bloedmooie meisjes en hen quota op te leggen," aldus David Mark tegen de vertegenwoordigers van de banken. "We hoopten dat de banken dankzij de richtlijn genoeg geld en mogelijkheden zouden hebben om klanten te werven. Waarom zijn al die huppelende, geldzoekende meisjes dan nog nodig? Dit is onaanvaardbaar geworden. Jullie moeten een halt toeroepen aan deze ontwikkeling."

De richtlijn voor de banken was volgens de Nigeriaanse regering een van de grootste successen van de economische hervorming. Sinds de hervorming boomt de beurs in Nigeria, hoewel de banken volgens analisten zwak blijven omdat ze afhankelijk zijn van het geld van overheidsbedrijven.