Een Brit heeft bij vergissing twee keer een lottoformulier met dezelfde cijfers afgegeven en daarmee bijna een miljoen pond (rond de 1,5 miljoen euro) gewonnen.
Derek Ladner (57) uit het Zuid-Engelse Cornwall had vergeten dat hij reeds een lottoformulier had ingediend waarop hij zijn gebruikelijke cijfers had aangekruist, berichtten de Britse media woensdag.
Als de 2,4 miljoen pond tellende jackpot onder vijf winnaars moest verdeeld worden, dacht Ladner aanspraak te mogen maken op 479.142 pond. Een week later merkte de geluksvogel echter op dat hij toch nog een tweede lottoformulier met de winnende cijfers in zijn bezit had - en was hij op slag dubbel zo rijk.
"Hij is de eerste die tweemaal in dezelfde trekking heeft gewonnen", zei een woordvoerder van de loterij Camelot. "Dat moet een enorme en gelukkige verrassing voor hem geweest zijn".
Met het geld wil Derek Ladner samen met zijn vrouw een luxueuze reis maken en zijn huis renoveren. "We zullen hem er allemaal mee plagen dat hij de eerste lotto-winnaar is met een slecht geheugen", zei een vriend in de krant Daily Mirror.