Gewapend met een bord Let op 50 stond Veldhovenaar Gerard Regels van de week met zoon Jimmy langs de weg Flight Forum in de Eindhovense wijk Meerhoven. Reden: even verderop stonden politieagenten met een lasergun klaar om iedere auto die te snel rijdt, te bekeuren.
Een oneerlijke controle, vindt Regels: „Want iedereen op de weg komt hier over een grote bult, die je alleen kan nemen als je extra gas geeft. Als je er vanaf komt, rijd je automatisch harder dan 50.” Hij was zelf ook het haasje.
De politie hield beide Veldhovenaren staande. „Terwijl het niet eens strafbaar is wat ik deed. Dat gaf die agent ook toe. Je mag mensen niet waarschuwen voor snelheidscontroles, maar je mag ze wel wijzen op de maximumsnelheid.”
De politie stelt alleen dat ze Regels ‘hebben aangesproken wegens het belemmeren van een verkeerscontrole’.
De verkeersveiligheid is de reden geweest voor de snelheidscontrole, stelt de politie. „Het klopt niet dat we zoveel mogelijk bekeuringen willen schrijven. Er is van tevoren goed nagedacht waar we gaan staan. Er wordt daar gewoon vaak flink te hard gereden. Bij de controle van deze middag hebben we in 3,5 uur 26 hardrijders betrapt. Er is zelfs iemand geflitst die 115 kilometer per uur reed.”