Op het Griekse eiland Hydra is er een bosbrand ontstaan nadat er vanaf een jacht die in een baai lag, vuurwerk was afgeschoten. De vonken van het vuurwerk daalden neer op het het enige pijnbomenbos op het eiland, dat vanwege de droogte al snel in brand stond.
De Grieken die op het luxejacht zaten, probeerden het beginnende vuur te blussen, melden Griekse media. Maar dat lukte niet, en dus belden ze de brandweer.

Vervolgens sloegen ze op de vlucht, maar later meldde de Griekse justitie dat de dertien opvarenden in een jachthaven in Athene zijn opgespoord en aangehouden. Athene ligt circa 65 kilometer ten noorden van Hydra.

De brand kon met moeite onder controle worden gebracht. Omdat er geen wegen naar het gebied zijn, moest de brandweer het over zee bereiken, terwijl helikopters water uitstortten over het vuur.

De burgemeester van het eiland heeft in een televisie-interview zijn woede over de gebeurtenis geuit. "Wij zijn verontwaardigd dat sommige mensen zo onverantwoord vuurwerk in een bos gooien", zei Giorgos Koukoudakis.

Volgens de brandweer zijn in Griekenland binnen 24 uur 64 bosbranden uitgebroken. Op de Peloponnesos zijn zeven dorpen geëvacueerd.

Het gebied kampt met een hittegolf. Sinds vorige week waarschuwen de autoriteiten in zowel Griekenland als Turkije voor bosbranden door de erg hoge temperaturen.