Een heuse babyboom in de Goejestraat in Leiden. In de straat werden in de afgelopen negen maanden maar liefst zeven baby's geboren. "We dachten al: zit er iets in het water?"

Een van de kersverse ouders is Femke Tomas. Bijna vier maanden geleden beviel zij van zoon Benjamin, de op één jongste van de zeven pasgeboren baby's. "Het was leuk om samen zwanger te zijn", vertelt ze aan Hart van Nederland.

"Twee baby's gaan nu ook naar dezelfde crèche." Het tegelijkertijd in verwachting zijn, heeft ook zo zijn voordelen. "We kunnen elkaar om tips vragen of producten lenen", vertelt Tomas.

Baby Yash werd geboren op een schrikkeldag en is daardoor maar eens in de vier jaar 'echt' jarig. Dat zie je in de video hierboven.

Lennert Stoter woont in dezelfde straat als Tomas en is vijf maanden geleden voor het eerst vader geworden, van zoon Sem. "Het is onwijs zwaar, maar wel heel erg genieten. Ik merk wel dat m'n sociale leven naar beneden is gegaan", vertelt hij.

Niet alleen voor Stoter is het ouderschap nieuw. "Van de zeven ouders zijn er vier die voor het eerst een kindje hebben gekregen." Gelukkig kunnen hij en de andere kersverse ouders van de Goejestraat steun bij elkaar vinden in een speciale app-groep. "We zitten allemaal in dezelfde levensfase. Zodra er hulp nodig is, komt dat via de groepsapp."

Hoe het kan dat er in deze straat in korte tijd zoveel baby's zijn geboren, is nog een raadsel. "We dachten al: zit er iets in het water", zegt Stoter grappend. De babyboom lijkt voorlopig in ieder geval voorbij. "Voor zover we weten komt er geen nieuw kindje meer bij, maar er komen wat jonge stellen bij en die krijgen misschien wel kinderen."