Een man in Bloemfontein, de hoofdstad van Zuid-Afrika, heeft zijn eigen leven genomen door gebeten te worden door een giftige slang in zijn huis, waar hij meer dan 60 slangen en andere reptielen onder verschrikkelijke omstandigheden hield.
De man, nadat hij beschuldigd was van het mishandelen van de dieren, koos er blijkbaar voor om zijn leven te beëindigen door gebeten te worden door een van de giftige slangen.

De Bloemfontein SPCA (Maatschappij ter Voorkoming van Wreedheid tegen Dieren) werd opgeroepen om de slangen en andere dieren die in het huis werden aangetroffen, allemaal in slechte staat, te redden. De reddingsactie onthulde ook het gebrek aan benodigde vergunningen om de slangen en reptielen legaal te houden. Bovendien maakte het ontbreken van antigifserum voor sommige van de exotische slangensoorten die werden aangetroffen de situatie nog gecompliceerder.
Na de redding werden de dieren naar de Johannesburg Wildlife Veterinary Hospital gebracht voor behandeling. Het doel is om ze te rehabiliteren en, wanneer ze gezond zijn, weer vrij te laten in de natuur.