Altijd al de eigenaar willen zijn van een heel dorp? Dat kan nu. In het Friese Allingawier staat namelijk een voormalig museumdorp te koop. Volgens huizenverkoopsite Funda biedt het "idyllische terpdorp" eindeloze mogelijkheden.

Het optrekje aan de Kerkbuurt 19 staat voor 1.550.000 euro te koop. Maar dan heb je ook wat. Het voormalig museumdorp bestaat uit 2,4 hectare grond en kan gebruikt worden voor het organiseren van evenementen of je kan er een horecaonderneming starten.

Ook is het mogelijk om samen met vrienden of familie te gaan wonen. Volgens de verkoopsite zouden er op deze locatie makkelijk minimaal zes woningen gerealiseerd kunnen worden.

Vanaf het terrein, dat Aldfaers Erf wordt genoemd, heb je ook nog eens een waanzinnig uitzicht over de weilanden van Zuidwest Friesland. "Er is gelegenheid om je boot aan te leggen bij de eigen nieuwe steiger van maar liefst 50 meter lang. Je vaart zo het open vaarwater van het Van Panhuyskanaal op, om richting het IJsselmeer te gaan", aldus Funda.