Er is nu concreet bewijs dat YouTube videoclips censureert zonder eerst na te denken of het wel nodig is. Het is een 15-jarige Australische puber gelukt 200 clips van de populaire webdienst te verwijderen door zich voor te doen als een vertegenwoordiger van mediagigant Australian Broadcasting Corporation TV.
De puber ondertekende een formulier waarop stond dat hij de rechtmatige eigenaren van de clips vertegenwoordigde. En van de clips die hij verwijderd wilde hebben, was een clip over Hillary Clinton die al 100.000 keer was bekeken. ABC TV keek raar op toen de clip werd verwijderd omdat het bedrijf er helemaal geen probleem mee had dat de clip op YouTube stond. Sterker nog, ABC heeft als beleid dat het zoveel mogelijk van zijn filmpjes op internet wil hebben om zodoende extra aandacht te krijgen voor zijn programma's.
Toen YouTube contact opnam met ABC over de verwijderde filmpjes was het bedrijf verrast dat YouTube zo gemakkelijk in de maling kon worden genomen. Het formulier waarop de verwijdering van de clips werd geist, stond op naam van het fictieve bedrijf Loop Australia, het e-mailadres was een Hotmail-account en de naam van de rechtmatige eigenaar was verkeerd gespeld als 'Australian Broddcasting Corporation'.