In deze lijkwagen werd het lichaam gevonden, in de verhuiswagen lag as.
Een lugubere vondst in de Amerikaanse stad Denver. In het huis van een begrafenisondernemer werd de as van zeker dertig doden gevonden. En in een lijkwagen bleek ook nog het lichaam van een vrouw te liggen. Nabestaanden voelen zich belazerd.

De zaak kwam aan het licht toen de 33-jarige begrafenisondernemer Miles Harford zijn huis uit werd gezet. De eigenaar vond bij het leeghalen van de woning de as in de kruipruimte. "Het ging om zeker dertig zwarte plastic urnen ter grootte van een schoenendoos", zegt de politie. Ook in een verhuiswagen en een lijkwagen werden urnen gevonden.

In diezelfde lijkwagen lag ook het lichaam van een 63-jarige vrouw. Zij zou er al hebben gelegen sinds haar dood in augustus 2022. Door financiƫle problemen zou Harford er niet in geslaagd zijn haar te cremeren.

Een klant van Harford zegt tegen de lokale zender KUSA dat het maanden duurde voordat ze de as van haar overleden vader kreeg. Een ander vraagt zich af of de as die hij uitstrooide in de tuin wel van zijn overleden vrouw was. "Ik voel me belazerd door Harford. Ik vertrouwde hem helemaal, hij kwam meelevend over."

Het uitvaartcentrum van Harford sloot in september 2022 de deuren omdat hij kampte met financiƫle problemen. De politie heeft een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.