Om geld te besparen op een taxi en een gratis rit van 50 kilometer te versieren, klampte een dronken Australiër zich stiekem vast aan het onderstel van een vrachtwagen. Wat hij echter niet wist, was dat de truck zonder geplande tussenstop helemaal naar een andere deelstaat reed. Uiteindelijk hing de dronkaard zo’n 400 kilometer vast in zijn benarde positie, op amper een halve meter van de grond.

De helse rit begon nadat de 43-jarige man, die later toegaf ‘wel wat gedronken te hebben’, het doldwaze plan bedacht. Hij kroop in Nambucca Heads op het onderstel van een vrachtwagen voor een rit van 50 kilometer naar Coffs Harbour, in het noorden van de deelstaat New South Wales. Sowieso al een gevaarlijke en zeker geen comfortabele rit van ongeveer een half uur. Maar in plaats van in Coffs Harbour eindigde de Australiër helemaal in de kuststad Gold Coast, in deelstaat Queensland, bericht het Australische persagentschap ‘AAP’ woensdag.

De man was er naar eigen zeggen van uitgegaan dat hij bij een rood verkeerslicht op de Pacific Highway wel van de vrachtwagen zou kunnen springen. Maar de vrachtwagenchauffeur had zowaar overal groen en reed in één ruk naar zijn bestemming.

Pas na vier uur kwam het gevaarte voor het eerst weer tot stilstand en zag de bestuurder tot zijn grote verbazing hoe de verstekeling van het onderstel sukkelde. Ook de opgetrommelde politieagenten waren met stomheid geslagen toen ze hoorden dat de onfortuinlijke man de hele rit vastgeklampt aan het chassis had afgelegd.

Hij verklaarde behoorlijk gestrest te zijn na zijn lange en oncomfortabele reis, zo is te zien op beelden die de politie heeft gedeeld. Gratis was zijn rit uiteindelijk niet, want de ‘trucksurfer’ kreeg een geldboete van 288 Australische dollar (omgerekend zo’n 173 euro) opgelegd. Uiteindelijk werd de Australiër door de politie naar het station van Coomera gebracht, waar hij de trein terug kon nemen.
Filmpje