De Australisch politie heeft bij een inval in een drugslab een nogal bijzondere ontdekking gedaan. Niet alleen werd er drugs gevonden, ook werd voor zo'n 120.000 euro aan legosteentjes in beslag genomen. De collectie was zo groot dat de politie een vrachtwagen nodig had om de spullen mee te nemen.

In totaal werden volgens de Australische politie zo'n 1130 dozen lego meegenomen. En dat terwijl de politie in eerste instantie binnenviel voor een drugslab. Een 36-jarige man en een 32-jarige vrouw werden aangehouden. De vrouw werd later zonder aanklachten vrijgelaten.

De man wordt onder meer drugshandel ten laste gelegd. Ook was hij in bezit van een illegaal nepwapen. Daarnaast nam de politie twee dozen hoogwaardige edelstenen in beslag.

De politie liet in een reactie weten dat het niet ongebruikelijk is dat op een locatie waar wordt binnengevallen meerdere objecten in beslag worden genomen, maar dat het meestal om drugs of grote hoeveelheden geld gaat. "Dit is de eerste keer dat we lego in beslag nemen, laat staan zo'n grote hoeveelheid."