De ouders van een 5-jarige jongen die enkele maanden geleden zijn broertje van 16 maanden doodschoot in het Amerikaanse Lafayette zijn gearresteerd en aangeklaagd voor verwaarlozing, drugshandel en drugsbezit. De kleuter had een vuurwapen gevonden in hun appartement, zo meldt NBC News.

De aanklachten tegen de 27-jarige Deonta Jermaine Johnson en de 24-jarige Shatia Tiara Welch uit Lafayette werden dinsdag openbaar gemaakt, na hun arrestatie daags voordien.

Het noodlottige voorval gebeurde op 28 maart in Lafayette, ten noorden van Indianapolis. Het slachtoffer overleed aan een schotwond in zijn hoofd en had marihuana in zijn bloed. Zijn broer testte positief op cocaïne, aldus de aanklagers. Johnson was in de flat aan het slapen toen het schot viel, Welch was niet aanwezig.

Welch verklaarde aan de politie dat ze haar vuurwapen meestal opborg in een doos onder haar bed. De politie trof 93 fentanylpillen, marihuana en parafernalia aan in het appartement, aldus de aanklagers nog.

Johnson wordt ook beschuldigd van belemmering van de rechtsgang voor het verwijderen van marihuana uit het appartement voordat de politie arriveerde, aldus de aanklagers.