Hidde en Ruben beleefden zondag een bijzonder avontuur tijdens het magneetvissen. De 13-jarige jongens haalden een revolver uit het Amsterdamse water uit de Ringvaart.

Hidde was al vaker gaan magneetvissen en voor Ruben was het de eerste keer. "Toen we erheen liepen zei ik nog tegen Hidde: stel je voor dat we een pistool vinden. Hij zei dat dit echt nooit gebeurt", vertelt Ruben aan AT5.

De jongens visten bij een bruggetje bij de Transvaalkade. Dit leverde echter weinig op dus besloten ze naar de andere kant van de brug te gaan. "Op een gegeven moment voelde ik dat ik beet had. Toen het touw uit het water kwam, riep Hidde ineens: dat is een wapen!"

De jongens twijfelden geen moment en belden meteen 112. Ruben bleef ondertussen het touw vasthouden, waardoor het wapen boven het water bungelde. "We wilden niet dat het wapen in het water zou vallen. Naar ons toetrekken was ook geen optie omdat je niet weet wat er dan gebeurt."

De politie onderzocht het wapen en kwam erachter dat het een gevulde revolver was. De politie nam het vuurwapen mee voor onderzoek.