Een Thaise dokter heeft een hele bijzondere waarschuwing geuit. Volgens dr. Soranai Onwan uit Chiang Mai is het vooral NIET de bedoeling om je penis in een mierenhoop te steken om van je erectieproblemen af te komen.

Het broodnodige advies was een reactie op een schokkende video die in Thailand rondgaat. Op de beelden is te zien hoe een man zijn geslachtsdeel in een hoop rode mieren hangt, waarna hij het uitschreeuwt van de pijn. Als hij weer is opgestaan en zijn penis grondig was met water, doet hij het gewoon nog een keer. "Dit is dus heel ineffectief", meldt dokter Onwan.

"Bij erectieproblemen is het veel nuttiger om de onderliggende oorzaken aan te pakken. Het kan dan gaan om onregelmatigheden in de bloedsomloop, problemen met het zenuwstelsel, hormonen of mentale gezondheid", aldus de arts. "Mensen die last hebben van erectieproblemen moeten contact opnemen met hun huisarts om een veilige en effectievere behandeling te zoeken."

De man in het filmpje is waarschijnlijk op den duur weer hersteld van de pijnlijke blaren en wonden die rode mieren kunnen achterlaten. Dat voorrecht heeft niet iedere man.