Ilse de Lange speelde zondag een tijdje voor nop tijdens Paaspop in Schijndel. Zo leek het althans voor zeker 500 bezoekers van de Loco Royale-tent op het festivalterrein in Schijndel.
Want daar trouwde een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand de Schijndelaar Bart van Pinxteren en Nienke van de Kruijs uit Helmond.
In het bijzijn van familie en vrienden, en natuurlijk duizenden festivalgangers, deed de ambtenaar een beetje onwennig haar woordje: "Dit is waarschijnlijk de eerste keer in Nederland dat tijdens een popfestival iemand in de echt wordt verbonden."
Nienke en Bart vonden het prachtig. Want Paaspop 1997 sloeg de vlam voor het eerst in de pan. Bart was toen, zoals al vele jaren, Paaspopbezoeker en kwam Nienke uit Helmond tegen. "Zullen we een keer daten", zo verzamelde Bart al zijn moed. En een dag later zaten ze bij Ikea, omdat er op tweede paasdag nu eenmaal niet zoveel open is.
De liefde verkoelde na een paar weken. Helmond bleek voor de Schijndelaar toch wat te ver. Maar, ach, wat bleef ze spoken in zijn hoofd. En een jaar later tijdens Paaspop was ze er weer.
"Tja, toen kon ik haar niet meer laten gaan", spreekt Bart nog steeds hopeloos verliefd over zijn vriendin Nienke.
"s' Avonds drukte Nienke Bart tegen het Heras-hekwerk voor wat flink zoenwerk. En ze waren verkocht", vertelt de ambtenaar het plastisch tijdens de trouwceremonie.
Bart en Nienke waren helemaal niet van plan om op Paaspop te trouwen.
"Dat feest staat gepland voor september. En dat gaat nog steeds door. Maar drie weken terug ging ik stappen in Schijndel. Kom ik Peter Sanders van Paaspop tegen. En na wat bier biecht ik hem op dat ik best op Paaspop zou willen trouwen. Daar heb ik Nienke immers leren kennen. Sanders regelde het allemaal. Fantastisch."
Eenmaal in een creme-witte jurk en in driedelig pak op Paaspop, doen sommige bezoekers nog een poging op Bart op andere gedachten te brengen. "Doe het nou niet jongen!", zegt er een.
Maar er is geen weg terug. En als een speciale paashaas op zijn orgel 'Daar komt de bruid' inzet, komen de eerste traantjes al bij de familieleden.
De Ikea-date van tien jaar eerder wordt bezegeld met trouwringen. Het publiek juicht na elk 'ja, ik wil' uit de mond van Bart van Pinxteren en Nienke van de Kruijs. De deejay draait 'Nobody's wife' van zangeres Anouk. Maar hij weet dat het een verloren nummer is. De rijst vliegt door de lucht tijdens dit last-minute-huwelijk.
Een speciale artiest, Tony Alony, zingt 'Fly Away' en Nienke gooit haar bruidsboeket het publiek in. En nu rap naar Ilse de Lange. En dan zingt zij: 'I Love You'. Alsof het afgesproken is.