Niemand komt aan Corrie en haar spullen, en dat heeft de overvaller geweten. Donderdagmiddag probeerde de man in Landgraaf de kapsalon van de 73-jarige Corrie de Pee te overvallen. Al overmeesterde de kapster zonder enige angst de overvaller en droeg hem over aan de politie. "Ze moeten van mijn spullen afblijven", zegt de heldhaftige Limburgse.

Ze was alleen in haar zaak toen het rond 12.55 uur gebeurde. Ze was net klaar met een klant en wilde een boterham gaan eten. "Toen kwam er een meneer binnen en die zei meteen: 'Dit is een overval! Ik wil het geld uit uw kassa.' Ik heb toen gezegd: 'Om de godverdomme niet! Je krijgt geen geld. Je moet nu de deur uit.' Hij pakte mij bij mijn arm en wees hij naar de kassa en dat ik erheen moest. Toen heb ik hem bij zijn nekvel gepakt en zo zijn we op de grond beland", aldus de kapster.

"Hij had niks bij zich. Toen we op de grond lagen, zei hij: 'Doe maar rustig, doe maar rustig. Bel de politie maar want ik wil u geen pijn doen.' En toen is hij gaan zitten op een stoel. Ik heb de politie gebeld en ik heb gezegd dat hij moest blijven zitten. Toen kwam de politie en die heeft hem vastgenomen", vertelt ze aan een correspondent van Hart van Nederland. Ze heeft aan haar actie een blauwe plek en een gekneusde rug overgehouden.

Ondanks haar leeftijd is ze absoluut niet bang aangelegd: "Ik was alleen witheet. En nog. Als er iemand binnenkomt, ik zal hem zo in elkaar timmeren. Ik was echt heel erg kwaad. Hij mag de grootste straf krijgen die er is, want hij moet met zijn poten overal vanaf te blijven en ook van de mensen. Klaar!"

Telefoontje van de burgermeester
Haar heldenactie bleef niet onopgemerkt. Corries telefoon stond op een gegeven moment roodgloeiend. "Het is niet te filmen. Ik hoef al die aandacht niet", zegt ze. "De burgermeester belde mij ook net op. Hij zei dat hij het heldhaftig vond en dat hij een diepe buiging deed."

Of het bij deze actie blijft, is nog even afwachten. Volgende week blaast Corrie 74 kaarsjes uit en deze week bestaat haar kapsalon 51 jaar. "Ik heb geen idee hoelang ik doorga. Zolang ik het maar nog leuk vind", aldus de kapster.