In een natuurgebied in Zuidland in Zuid-Holland is een pontje omgeslagen. Op het moment dat dat gebeurde stonden er zo'n 25 mensen op de trekpont. Het gaat om een groep vrijwilligers, laat de veiligheidsregio weten.

Drie personen raakten gewond. Eén persoon is gereanimeerd. Twee anderen zijn met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht.

Omdat nog onduidelijk is of er mensen worden vermist zoeken duikers in het water. Ook wordt de lijst met mensen die op de pont stonden gecontroleerd om te checken of iedereen terecht is. De vrijwilligers zouden werkzaamheden gaan uitvoeren in het gebied.

De hulpdiensten waren massaal op de plaats van het ongeval, dat rond 09.30 uur gebeurde. Inmiddels is de zoekactie afgeschaald.

Boven het natuurgebied vloog een helikopter van de kustwacht om naar mensen te zoeken. Eerder vloog al een politiehelikopter boven de plek van het ongeluk.

Ook werden flink wat ambulances en brandweerauto's opgeroepen. Als iedereen is gelokaliseerd wordt de zoekactie gestaakt, zegt de veiligheidsregio.
Foto