In Brazilië is via een keizersnede een baby van maar liefst 7,3 kilogram ter wereld gebracht. Het jongetje ligt voorlopig in een couveuse, maar naar omstandigheden gaat het prima met hem.
Foto

De opmerkelijke geboorte vond vorige week woensdag plaats in de stad Parintins. Cleidiane Santos dos Santos (27) ging voor een routinecontrole naar het ziekenhuis, maar de dokters oordeelden dat er niet langer gewacht kon worden. De baby was al té zwaar geworden om de zwangerschap tot het eind uit te zitten.

Artsen noemen het kindje een ‘gezonde pasgeborene’. Zijn moeder, die al vijf kinderen heeft, was in de veertigste week van haar zwangerschap. De grootte van haar kind verraste haar, maar haar baby gezond en wel zien noemt ze onbeschrijflijk. ,,Ik dacht dat de baby vier kilo zou zijn, maar het bleek zeven kilo. Ik wil het team van Hospital Padre Colombo bedanken, die me kracht hebben gegeven en me heel goed hebben behandeld sinds ik hier aankwam, als ze er niet waren geweest, weet ik niet wat er gebeurd zou zijn. Dus ik bedank iedereen”, zei de moeder van het kind.

Angerson komt met zijn gewicht in de buurt van het Braziliaanse record: Ademilton dos Santos tikte 7,6 kilo aan toen hij in 2005 het levenslicht zag. In 1955 beviel Carmelina Fedele in Italië van een jongen die 10,2 (!) kilo woog. Het wereldrecord staat - bijna zeven decennia later - nog steeds op zijn naam.

Het ziekenhuis is nu een geldinzamelingsactie gestart om Angerson nieuwe kleren te bezorgen. Met zijn lengte - 59 centimeter - past hij alleen in luiers en rompers die normaal gezien voor baby’s vanaf negen maanden passend zijn.