Waarom moeilijk, als het makkelijk kan? Die gedachte ging mogelijk door het hoofd van Mirnesa S. (42) toen ze besliste om ervandoor te gaan met één miljoen euro cash. Als werkneemster van een geldtransportbedrijf, had de vrouw eenvoudig toegang tot het geld. Ze is al meer dan twee maanden spoorloos.

Volgens het Duitse RTL zou het verhaal niet misstaan in een gangsterfilm. Een vrouw steelt op klaarlichte dag meer dan één miljoen euro van het geldtransportbedrijf waar ze zelf aan de slag is. De diefstal vond plaats op 14 oktober omstreeks 15 uur en werd nog dezelfde dag opgemerkt. De politie is al wekenlang in stilte op zoek naar de vrouw, maar zonder succes.

Daarom is nu een versnelling hoger geschakeld: er zijn foto’s van de verdachte verspreid en er is een beloning van 37.500 euro uitgeloofd voor een tip die leidt tot arrestatie.

De vrouw werkte al enkele jaren bij een geldtransportbedrijf in Stuttgart en ging dagelijks om met grote sommen geld. Op 14 oktober stal ze meer dan één miljoen euro. Beelden van een bewakingscamera tonen hoe ze een zwarte tas vol bankbiljetten uit een kluis haalt en ermee weg stapt. Meer details over de exacte job van de vrouw en hoe de diefstal kon gebeuren, geeft de politie niet.

Hoewel de identiteit van de verdachte niet is vrijgegeven, weten Duitse media om wie het gaat: de opmerkelijke verschijning Mirnesa S. (42).
Foto