Binnen twaalf uur drie keer van de weg geplukt voor rijden onder invloed. Een 61-jarige dronken Duitser kreeg het zondag behoorlijk aan de stok met de Duitse politie. Dat zijn rijbewijs en autosleutel werden afgepakt, en hijzelf door de politie bij een motel werd gedumpt om zijn roes uit te slapen, maakte weinig indruk op de zuiplap.

Het begon zaterdagnacht tegen de klok van 2.00 uur op de grens van Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. De automobilist werd gecontroleerd en bleek behoorlijk bezopen te zijn. De man kreeg van de agenten een rijontzegging opgelegd. Daar trok hij zich niets van aan.

Nog geen twee uur later werd de Duitser bij Montabaur opnieuw van de weg gehaald. Een blaastest toonde een promilage van 1,6 aan. Drie keer teveel. Om herhaling tegen te gaan werden zowel zijn rijbewijs als autosleutels ingevorderd. De agenten dumpten de man in een motel om bij te komen van zijn halsbrekende toeren.

De man liet zich door niets en niemand tegenhouden. Tot ieders verbazing en de totale ontsteltenis van de agenten troffen ze de zuiplap rond het middaguur opnieuw aan op de Autobahn. ''Ze konden hun ogen niet geloven'', aldus de politie. Wederom bleek de man onder invloed van alcohol.

Met een taxi bleek de bezopen bestuurder te zijn teruggekeerd naar zijn gestrande auto waar hij van een vriend een reservesleutel kreeg. Zo kon hij zonder problemen weer de weg op. Om van het gedonder af te zijn hebben de agenten nu zijn wagen voor vernietiging afgepakt. De volhardende chauffeur krijgt een prent van 2000 euro thuisgestuurd.