Een softwarebedrijf in China heeft een nieuwe CEO, en niet zomaar eentje. Het bedrijf benoemde Tang Yu als nieuwe baas van het bedrijf. Saillant detail: Tang Yu is een robot. Het is voor zover bekend het eerste bedrijf met een humanoïde baas, weet 247primenews.

Hoewel de nieuwe CEO de taken van de vorige overneemt, zal de robot zich vooral gaan focussen op risicomanagement, meldt het bedrijf in een verklaring. "De kunstmatige intelligentie is in staat om alle dagtaken van een CEO uit te voeren, maar zal zich voornamelijk richten op risicomanagement."

Net Dragon Websoft, zoals het bedrijf heet, gelooft dat kunstmatige intelligentie (AI) de toekomst van corporate management is. "We willen de AI zo transformeren dat het onze dagelijkse operaties kan leiden en ons strategisch kan laten groeien", laat Dr. Deijan Lie weten.

De algoritmes van Tang Yu moeten zorgen voor een interactief en transparant managementsysteem. "We groeien langzaam toe naar een werkvloer in de metaverse. Daardoor kunnen we wereldwijd talenten aantrekken en meer bereiken", zegt Liu.