Een man uit Kazachstan heeft een driejarige peuter gered die uit het raam van de achtste verdieping van een appartementsgebouw bengelde en dreigde 30 meter naar beneden te vallen. Het meisje was alleen thuis. Op de ijzingwekkende video is te zien hoe de man uit een venster klimt en het meisje aanspoort om los te laten zodat hij haar kan vangen. De man kreeg een eremedaille voor zijn moed.

Het voorval deed zich voor in de hoofdstad van Kazachstan, Nur-Sultan, afgelopen woensdag. Buurtbewoners hadden de nooddiensten gebeld, maar de held, Shontakbaev Sabit, kon niet meer wachten tot hun aankomst. Mogelijk waren die er namelijk niet op tijd geraakt.

De beelden maken al snel duidelijk hoe nijpend de situatie was. Het driejarige meisje zette al haar kracht in om te kunnen blijven hangen aan het venster, terwijl Sabit, uit het venster van een verdiep lager klimt. Hij trekt zachtjes aan haar been en overtuigt haar om los te laten. In een vlotte maar spannende beweging kan hij haar opvangen en veilig in zijn kamer brengen.
Filmpje