De Thaise kustwacht heeft woensdag op volle zee een Vietnamese man gered. Hij was drie weken eerder met een opblaasbaar bootje vanaf de Thaise kust vertrokken om zijn vrouw in de Indiase stad Mumbai te ontmoeten, zo meldt Thai PBS World. Door een kapot kompas was de man rondjes aan het varen in de Thaise wateren.

De 37-jarige Vietnamees verklaarde dat hij door de coronacrisis al twee jaar Indiase vrouw al niet meer had gezien. Tijdens een tussenstop in de Thaise hoofdstad Bangkok, na vertrek vanuit Ho Chi Minh-stad in Vietnam, kreeg hij geen visum om door te vliegen naar India. Daarna besloot hij met de bus naar Phuket te reizen, waar hij een opblaasboot kocht en probeerde naar het 2.000 kilometer verder gelegen India te peddelen.

Toen de man werd aangetroffen had hij geen drinkwater en bijna geen eten meer. De verliefde Vietnamees vertelde dat hij 5 maart vertrokken was, maar hij kwam niet verder dan ‘slechts’ 80 kilometer van de Thaise kust.

De man is naar het kantoor van het Mu Koh Similan National Park gebracht om uit te rusten, ambtenaren gaan uitzoeken hoe ze hem kunnen helpen.
Foto