Vier Amerikanen zijn gearresteerd nadat zij tankstations 'hackten' en voor een schijntje de tank vulden. De politie spreekt van 'geraffineerde fraude' en waarschuwt pomphouders voor vrachtwagens die er opvallend lang over doen om de tank vol te gooien. Zij zouden deel uit kunnen maken van de criminele bende.

De mannen werden gearresteerd nadat zij werden gesnapt bij zeker twee tankstations in de Amerikaanse staat Florida, schrijft onder meer The New York Post. Ze waren erin geslaagd de benzineprijs terug te brengen tot slechts enkele centen per liter.

De criminelen gebruikten daarvoor een apparaatje dat ze in het vulpistool van het tankstation wisten te plaatsen. Met dat apparaat slaagden ze erin de hoeveelheid benzine die door de slang vloeide te manipuleren.

Het leek daardoor net alsof er minder getankt werd dan in werkelijkheid het geval was.

In één geval was het apparaatje in het vulpistool zelfs op afstand bestuurbaar. De mannen werkten nauw samen en vulden de tank van een vrachtwagen – of ander groot type voertuig – maar betaalden daar nauwelijks voor. De benzine werd vervolgens duur doorverkocht.

De autoriteiten zeggen streng op te treden tegen de fraudeurs en vrezen vergelijkbare incidenten nu de benzineprijs zo snel stijgt. Pomphouders zijn opgeroepen scherp te zijn op de fraude, die lastig is op te sporen.

Pas als blijkt dat er méér benzine bij een tankstation is gepompt dan waarvoor is afgerekend, komt het bedrog aan het licht.