Niets lekkerder dan tijdens je stedentrip een appartement huren via AirBNB. Waan je even helemaal de local, moet ook Brittany Walsh hebben gedacht. Ze huurde een plekje in de Texaanse stad Austin en werd daar onaangenaam verrast.

In de badkamer bleek - zo ontdekte ze na een paar dagen - een verborgen camera te hangen. Op TikTok post de 25-jarige vrouw een video waarin ze terecht behoorlijk pissig haar bevinding laat zien.

Het gaat om een minuscuul apparaatje dat in het stopcontact in de muur zit. Ook in de woonkamer blijkt een apparaat te zitten waarmee iemand mee kan gluren. Het cameraatje blijkt niet groter dan een pingpongbal.

Pissig laat ze weten dat iemand op heterdaad betrapt is tijdens het plegen van een misdrijf. “Het lijkt op een stekkertje waar je een usb in kunt pluggen, de camera is helemaal niet te zien. We dachten er niet zoveel van”, zegt ze.

Walsh besloot naast het verhaal te delen op TikTok, ook gewoon de politie in te lichten. “Het is een misdrijf in Texas. En tegen de regels van Airbnb”, legt ze uit.

Ook mensen die reageren op de post van Walsh zijn verbaasd. Vooral over de camera in de badkamer. “Wil je écht zien hoe ik voor mijn leven vecht terwijl ik op het toilet zit?”