Het zag er niet goed uit voor de eend Eileen toen ze geboren werd. Ze kreeg meteen een beroerte waardoor ze verlamd werd. Holly Mead, een vrouw van 51, zette een crowdfunding op voor een rolstoel voor Eileen en kon haar een nieuw leven geven. «Vanaf het moment dat ik haar zag, werd ik verliefd op haar.»

Het hartverwarmende verhaal (en de schattige foto’s) ging de afgelopen weken viraal op sociale media. Eileen kon al meer dan 18.000 volgers op haar Instagramaccount ‘Mypetducks’ vergaren.

Drie weken na de geboorte van Eileen, nam Holly Mead haar onder haar vleugels. De oorspronkelijke familie van Eileen kon niet voor haar zorgen. Maed had eerder al 68 andere vogels gered, dus ze wist meteen wat haar te doen stond. Gezien de eend niet kon zwemmen of stappen, wou Mead een rolstoel laten maken die helemaal afgesteld was op de noden van Eileen. «Ik heb andere dieren met een beperking en ik hou ervan om hun de best mogelijke levenskwaliteit te geven», vertelde ze aan Jam Press.

Alleen was daar een som geld voor nodig. Via een crowdfunding op sociale media kon Mead al snel genoeg geld inzamelen voor de rolstoel. Ingenieurs werkten hard aan de rolstoel, die ze normaal maken voor katten of honden, zodat het zou passen op Eileens kleine lichaam. Net rond kerst kon de stoel afgewerkt worden. Momenteel is de stoel nog wat te groot, maar hij is dan ook gemaakt op de groei.

Intussen is Eileen zes maanden oud en is ze helemaal ingeburgerd in de familie. Samen met Meads 82-jarige vader Ernie kijken ze geregeld samen op televisie naar voetbal, terwijl ze water en snacks, die aan haar stoel hangen, naar binnenspeelt. Volgens Mead begint Eileen altijd «als een gek te springen» als hun team scoort.

Mead heeft ook drie katten, drie honden en drie geiten. «De honden en katten houden ook heel erg veel van haar en aanvaardden haar als deel van de familie. Ze slapen regelmatig samen», vertelde ze.

Wanneer de coronacrisis in de Verenigde Staten meer gaan liggen is, wil Mead Eileen ook vaker gaan inzetten in rusthuizen en in het buitengewoon onderwijs als gezelschapsdier.