Nepagenten hebben deze week in Overijssel en in Gelderland tenminste twee automobilisten beroofd. De slachtoffers kwamen uit Oost-Europa en hadden veel geld bij zich. De politie zegt dat de totale schade in de tienduizenden euro's loopt. De berovingen gebeurden maandagmiddag in het Gelderse Asperen en dinsdagmiddag in Raalte.
Volgens de (echte) politie gaat het om 'impactvolle zaken' en worden getuigen gezocht. De beroving in Raalte was dinsdagmiddag rond 14.00 uur aan de Wijheseweg en de beroving in Asperen was maandagmiddag rond 15.00 uur op de Zeiving.

De werkwijze in Raalte en Asperen was vrijwel hetzelfde. De nep-agenten reden in een zwarte Seat Leon die naast de slachtoffers kwam rijden. De bijrijder liet via het raam een soort politielegitimatiebewijs zien om de auto's langs de kant te zetten. De bijrijder stapte uit en vroeg de slachtoffers naar drugs, wapens of grote sommen geld in de auto.
De slachtoffers werkten netjes mee en toonden het geld dat ze bij zich hadden. De nep-agent gaf aan dat hij het geld wilde controleren en toen hij het geld in handen had stapte hij in de Seat Leon die er met het hoge snelheid vandoor ging.
In beide zaken stapte de bijrijder uit om een gesprek met de slachtoffers aan te knopen. De bijrijder wordt door de betrokkenen omschreven als een man met een lichte huidskleur, tussen de 30 en 40 jaar oud.

In beide zaken waren de slachtoffers van plan om een auto te gaan kopen van de duizenden euro’s cashgeld die ze bij zich hadden. Het komt vaker voor dat op deze manier slachtoffer worden gemaakt door nepagenten. Slachtoffers komen vaak elders uit Europa, werken bijvoorbeeld als autohandelaar en betalen veelal contant.