Het is de droom van menig voetballer: een hattrick maken. Het lukte de Nieuw-Zeelandse Meikayla Moore, maar blij was ze daar niet mee. Het waren namelijk drie eigen doelpunten.

In een interland tegen de Verenigde Staten passeerde ze drie keer haar eigen keepster. De 25-jarige verdedigster, die haar 50ste interland speelde, werkte na 4 minuten een voorzet vanaf de linkerkant met haar rechterbeen in eigen doel. Een minuut later vloog een bal die vanaf rechts werd voorgegeven via haar hoofd ook binnen.

In de 35ste minuut wilde Moore, die in de Engelse competitie voor Liverpool uitkomt, een voorzet wegwerken, maar ze raakte de bal helemaal verkeerd en passeerde haar teamgenote onder de lat opnieuw.

De Nieuw-Zeelandse bondscoach Jitka Klimkova besloot de onfortuinlijke Moore na 40 minuten spelen te wisselen. "Iedereen die voetbalt, speelt goede en slechte wedstrijden, ongeacht op welk niveau je uitkomt. En Moore had nu een zware dag", aldus Klimkova. "Ze is heel teleurgesteld en verdrietig, maar we steunen haar."

De wedstrijd op het toernooi om de SheBelieves Cup werd met 5-0 gewonnen door Amerika. De laatste twee doelpunten van de wedstrijd werden wel gemaakt door eigen speelsters van regerend wereldkampioen Amerika. Ashley Hatch en Mallory Pugh namen die treffers voor hun rekening.