Een moeder en dochter uit Almere hebben samen voor tienduizenden euro's spullen gestolen uit de Big Bazar in Lelystad. Er werden onder andere hoeslakens, airfryers en steelstofzuigers buitgemaakt door de vrouwen. Beide vrouwen hebben vandaag in de rechtszaal een bekentenis afgelegd.

De 24-jarige dochter is in de periode van de diefstallen werkzaam bij de winkel. Ze laat haar 45-jarige moeder boodschappen doen. Vervolgens worden de meeste spullen niet gescand, maar wel meegenomen.

Het lukt de vrouwen op deze manier om voor duizenden euro's spullen te stelen, meldt De Stentor. Bij een huiszoeking door de politie, vonden agenten allerhande spullen van Big Bazar. Het gaat zowel om levensmiddelen als schoonmaakspullen, speelgoed, elektronica en andere producten die bij de zaak worden verkocht.

De vrouwen sloegen in september en oktober 2019 hun slag, zegt de officier van justitie. Big Bazar laat weten dat er voor bijna 63.000 euro aan spullen is geplunderd. De vele lege schappen zorgden ervoor dat er alarmbellen gingen rinkelen bij de bedrijfsleider in het filiaal. Met behulp van camerabeelden zijn de twee vrouwen uiteindelijk geïdentificeerd.

De 45-jarige moeder vertelt dat er schulden zijn. Samen met haar drie dochters en vier kleinkinderen woont ze in één huis. "Ik vecht elke dag om het hoofd boven water te houden", laat ze weten. Haar dochter bood in tranen haar excuses aan de werkgever aan.