Deelnemers aan een wielerronde in de Amerikaanse staat Californiƫ kregen afgelopen zaterdag met een wel heel ongebruikelijk obstakel te maken. Enkele renners werden op een deel van het parcours aangevallen door een agressieve stier. Een van hen werd getorpedeerd door het dier.

De stier was een ongewenste gast op het parcours van de zogeheten Bianchi Rock Cobbler, een koers rond de plaats Bakersfield van ongeveer 128 kilometer lang.

De organisatoren van de koers wisten dat de fietsers over het terrein van een boerderij moesten waar een agressieve stier rondliep. Maar hen was van tevoren beloofd dat de deelnemers van het dier geen last zouden hebben. De stier was door de boer naar een ander deel van het weiland verjaagd.

Dat het beest toch kwam kijken bij het parcours, was dus een verrassing voor de deelnemers. EĆ©n van hen, Tony Inderbitzin, kwam er het slechtste vanaf. Hij werd van zijn fiets gestoten door de stier, die hem daarna met een kopstoot door de lucht deed vliegen.
Filmpje (voor de kippige kijker wordt het een paar keer herhaald).

Volgens de Amerikaanse nieuwszender Fox News had Inderbitzin, die op de beelden doodleuk op het dier afrijdt, pas te laat door dat het om een stier ging, en niet een koe. "Ik fietste gewoon door en toen ik dichtbij kwam, draaide hij zich om en moest ik me schrap zetten", zei de wielrenner.

Hij kwam er zonder ernstige kleerscheuren vanaf, maar zei na afloop van de koers wel last te hebben van zijn nek en zijn onderrug. Ook andere deelnemers werden lastiggevallen door de stier. Filmpje

De organisator van de wedstrijd meldde na afloop van de race dat twee van de drie renners die werden aangevallen de wedstrijd gewoon nog hadden uitgereden. Toen iedereen van de schrik was bekomen, dronken alle renners na afloop een biertje met elkaar. De organisatie gaat wel bekijken of er volgend jaar een andere route moet worden gekozen.