Heel wat autofanaten dromen er dezer dagen van een Tesla te kopen, maar het merk is door z’n prijskaartje niet voor iedereen weggelegd. Nu kan je dat aanzien als een reden om in een hoekje te gaan huilen, maar je kan het ook anders bekijken. Zo’n Tesla heeft namelijk ook z’n negatieve kantjes, dus concentreer je liever daarop.

Het nieuwste negatieve kantje van Tesla is er bovendien een heel opmerkelijk. Het werd opgemerkt door hacker Green the Only en gedeeld door Drive Tesla Canada.

Volgens Green the Only zou Tesla vanaf nu namelijk willen vermijden dat gebruikers hun autostoel te vaak verstellen. Wanneer het systeem oordeelt dat het nu wel welletjes is geweest, zou je daarom voortaan namelijk een melding krijgen in de aard van «excessief gebruik van de stoelmotor, wacht vijf minuten». Volgens Drive Tesla Canada zou Tesla die nieuwe functie hebben ingevoerd om ‘overmatig’ gebruik van de stoel te vermijden en daarmee ook de garantiekosten. Een twijfelachtig besluit, als je het ons vraagt.