Een 68-jarige vrouw uit Arnhem heeft wel een heel bijzonder 'kerstcadeau' gekregen. De man die haar had opgelicht via WhatsApp besloot het bedrag van 5000 euro terug te storten.

De fraudeur had onlangs op slinkse wijze het geldbedrag weggesluisd bij de Arnhemse. De vrouw was via WhatsApp benaderd door haar 'dochter'. In werkelijkheid ging dit om een fraudeur, maar de vrouw geloofde het verhaal en maakte het geld over. De politie Hardenberg deelt het verhaal via Facebook.

De verdachte bleek meerdere mensen te hebben opgelicht en kon worden opgespoord. Hij bleek al een redelijke spaarpot te hebben opgebouwd, schrijft de politie. Tijdens het verhoor gaf de verdachte aan dat hij spijt had. Hij wilde het schadebedrag terugstorten.

Een rechercheur nam contact op met de vrouw. De politie schrijft dat ze erg emotioneel was en ook erg blij dat de man tot inkeer was gekomen.

Dit soort oplichting via WhatsApp vindt steeds vaker plaats. In 2017 werden er nog 47 meldingen van gedaan bij de Fraudehelpdesk. In 2019 waren dit er 2600 en het jaar erna was het aantal vervijfvoudigd naar 12.000. WhatsApp-fraudeurs worden zelden gepakt.