Leerlingen van acht à negen jaar van een basisschool in Washington moesten van hun bibliotheekjuf de Holocaust naspelen. Zij is vrijdag met verlof naar huis gestuurd door de schoolleiding.

De docent op de Watkins Elementary School gaf de leerlingen specifieke rollen, meldt The Washington Post. Zo werd een Joodse leerling aangewezen als Adolf Hitler. De leerling moest van de docent ook spelen dat hij zelfmoord pleegde, net als Hitler deed.

Ouders van andere leerlingen zeggen tegen de krant dat hun kinderen moesten doen alsof ze in een trein naar een concentratiekamp zaten en moesten spelen hoe het was om in een gaskamer om het leven te komen. Ook kregen ze de opdracht een massagraf te graven voor hun klasgenoten en hen vervolgens dood te schieten.

Een van de ouders zei ook dat toen de kinderen vroegen waarom de Duitsers dit gedaan hebben, de docent antwoordde: "Omdat de Joden Kerstmis verpest hebben."

Na het 'rollenspel' vroeg de docent aan de kinderen om niet verder te vertellen wat ze tijdens hun les gedaan hadden, maar de leerlingen zeiden het toch aan hun klassenleraar.

De school heeft excuses aangeboden aan de ouders van de kinderen. Voor de leerlingen is psychische hulp beschikbaar.