Mgr Xavier Novell Gomà, die onlangs om 'persoonlijke redenen' terugtrad als bisschop van het Spaanse Solsona, is nu ook door de kerk formeel ontslagen. Logisch: hij blijkt getrouwd met een schrijfster van erotische romans met een ‘satanische ondertoon’. Volgens de krant El Independiente was de bisschop belast met exorcisme, het uitdrijven van boze geesten. Hij zou schrijfster Silvia Caballol hebben ontmoet dankzij hun gedeelde interesse in demonen. “Ik ben verliefd geworden”, zou hij tegen vrienden hebben gezegd, schrijft Trouw.

Silvia Caballol Clemente, een psychologe en auteur van verscheidene erotisch-satanische romans werd bekend met "De hel van Gabriel's lust" uit 2017.

Eind vorige maand trad het stel in het huwelijk. En zaterdag kwam de kerk dus met een verklaring over het ontslag. Volgens Spaanse media werkt de bisschop inmiddels bij een bedrijf dat handelt in sperma voor de kunstmatige inseminatie van varkens.

Xavier Novell was op 41-jarige leeftijd de jongste bisschop van Spanje geworden en gold als een rijzende ster in de Spaanse Katholieke Kerk.