Kater Jimmie uit Groningen heeft de afgelopen week een bijzondere reis afgelegd. Het beestje was een onverwachte passagier op een schip dat vanuit Groningen naar het Zeeuwse Hansweert was gevaren. Dat meldt Omroep Zeeland.
Jimmie klom vorige week aan boord van een schip dat lag aangemeerd in het Van Starkenborghkanaal in Groningen, zo laat de Dierenambulance Zeeland op Facebook weten. De schipper zag hem wel, maar dacht dat Jimmie het snel voor bekeken zou houden.
Tot er drie dagen en vele mijlen later ineens een verzopen kat op het dek stond. Jimmie werd afgedroogd en op de kachel gelegd. Toen het schip daarna aanmeerde in Hansweert, heeft de schipper de dierenambulance gebeld.
Jimmie mankeert vrijwel niks
Vermoedelijk had Jimmie het wel gezien aan boord, hij liet zich namelijk zonder problemen in een mand stoppen en naar de dierenarts vervoeren. Daar bleek dat de kater een klein wondje op zijn poot had en doorweekt was. Jimmie bleek gechipt te zijn, waardoor er contact kon worden gezocht met de Groningse eigenaar, die al dagen naar zijn huisdier op zoek was.
De volgende dag is hij Jimmie in Dierenasiel De Bevelanden in Goes komen ophalen, en zijn ze terug naar huis gegaan. Vermoedelijk met de auto.