Een echtpaar in Indonesië is ten einde raad, nadat ze langer dan 3 jaar worstelen om hun zoon te registreren, wiens naam te lang is voor het systeem van de burgerlijke stand.

Zijn volledige naam: Rangga Madhipa Sutra Jiwa Cordosega Akre Askhala Mughal Ilkhanat Akbar Sahara Pi-Thariq Ziyad Syaifudin Quthuz Khoshala Sura Talenta.

Hij wordt gewoon Cordo genoemd, volgens Asia One.

Hij is geboren in januari 2019, maar heeft zijn officiële documenten nog niet ontvangen.

De vader van de jongen, Arif Akbar, zegt: “Ik vecht al drie jaar om de geboorteakte van mijn zoon bij het bureau te verwerken. Elke keer als we het kantoor bezoeken, krijgen we te horen dat we moeten wachten. De laatste keer dat we gingen, kregen we de oplossing aangeboden om de naam van mijn zoon te veranderen.”

Het paar is echter niet bereid om dit te doen, onder verwijzing naar het feit dat alle 18 namen van Cordo diepe filosofische betekenissen hebben en bevatten hoop en gebeden voor zijn toekomst.

Vastbesloten om zijn naam te behouden zoals die is, hebben Arif en zijn vrouw een brief geschreven aan de Indonesische president Joko Widodo om zijn documenten te laten verwerken.

De president heeft nog geen besluit genomen.