De Brit Richard Lukacs was aanvankelijk heel blij met de Seat Ibiza die hij op een online veiling kocht. Maar dat veranderde toen hij in de ruimte keek waar normaal gesproken het reservewiel ligt.

De 29-jarige Richard Lukacs betaalde iets meer dan 575 euro voor de Seat Ibiza. Eenmaal thuis bekeek hij de auto eens goed en vond negen zakken met vermoedelijk heroïne, met een marktwaarde die de prijs van de auto vele malen overtrof. Een deel was opgeborgen in het reservewielcompartiment.

De zakenman uit Thatcham zei dat de drugs in negen verzegelde plastic zakken zaten. ,,Ik had mijn dochtertje bij me, dus ik moest haar eerst afleiden. Vervolgens belde ik de politie, maar die weigerde te komen. En dus moest ik kilometers lang reizen met de drugs om ze af te geven op het bureau. Ik vond het een schokkende ervaring.”

Volgens de politie van Thames Valley kreeg de beller het advies om de drugs naar het dichtstbijzijnde politiebureau te brengen. Het veilinghuis beweert tegenover Britse media dat de auto's die worden geveild compleet worden leeggehaald en geïnspecteerd voor ze worden verkocht.