Celine is wel wat gewend bij de dierenambulance, maar wat ze gisteren aantrof in Amsterdam, raakte haar diep. "Het is verschrikkelijk."

Iemand zag een tas naast een vuilcontainer staan samen met wat andere rotzooi. Toen hij erin keek, zag hij een kooitje met daarin het levende dwerghamstertje en belde direct de dierenambulance.

Vrijwilliger Celine van de dierenambulance heeft het beestje opgehaald en plaatste de foto's en een video op Twitter. "Ik kan er zo boos om worden", zegt ze. "Als je nou genoeg hebt van zo'n beestje, breng hem dan naar het asiel of zo. Ik ben blij dat iemand in die tas heeft gekeken en ons heeft gebeld. Gelukkig was hij ook nog levendig en gezond."

Celine heeft het dwerghamstertje naar de stichting Loes voor Dieren gebracht. "Het is verschrikkelijk", zegt Joke Voorn van de stichting. "Maar we maken het helaas heel vaak mee. Zo'n 50 keer per jaar."

Voorn geeft aan dat er veel van dit soort beesten cadeau worden gedaan met kerst of sinterklaas. "En dan hebben ze er genoeg van en dumpen ze hem."

Voor deze dwerghamster is het goed afgelopen. En het wordt helemaal een happy end want iemand die de foto's zag op Twitter, komt hem vanmiddag ophalen.