Een 23-jarige man uit de Duitse stad Engelskirchen had zo'n hekel aan zijn baas, dat hij zich twintig keer opzettelijk liet flitsen door snelheidscamera's. Helaas mislukte zijn plan.

De man reed vorige maand twintig maal opzettelijk langs een flitspaal terwijl hij gekke bekken trok, broodjes kebab at en zijn middelvinger opstak naar de camera. Hij deed dat in een door zijn baas geleaste Ford Fiesta met snelheden tot 127 kilometer per uur, op een weg waar 70 kilometer per uur de maximumsnelheid is.

Aanvankelijk kon de politie niets doen, omdat het leasecontract - dat op naam van het bedrijf van zijn baas stond - was verstrekt door een verhuurbedrijf dat inmiddels gestopt was met zijn activiteiten. Helaas voor de man werd de Fiesta toevallig ontdekt door een medewerker van het stadsdeelkantoor.

De man werd opgepakt toen hij wilde wegrijden. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Misschien dat hij daardoor niet wist dat in Duitsland altijd de bestuurder wordt beboet en niet de eigenaar van de auto. Op de foto's was hij duidelijk herkenbaar en dus moet hij nu alle twintig bekeuringen zelf betalen.