Donald Trump (47) had in 1992 een kleine rol te pakken in de destijds immens populaire film 'Home Alone 2: Lost in New York'. Hij helpt de verdwaalde Kevin en wijst hem de weg, maar eigenlijk zou Donald helemaal niet in de film te zien zijn.

Volgens regisseur Chris Columbus heeft Donald Trump een nogal vuil spelletje gespeeld. Een deel van de film is namelijk opgenomen in de lobby van hotel The Plaza, wat destijds in handen was van Trump. De film mocht echter alleen maar opgenomen worden in het hotel, als Donald zelf een rolletje zou krijgen, zo vertelt Chris in gesprek met Insider. "Trump vond het goed en we betaalden de vergoeding, maar hij zei ook: 'De enige manier waarop je de Plaza kunt gebruiken, is als ik in de film zit'."

Hoewel het echt een hele kleine rol was, viel het wel in de smaak: "Toen we de film voor het eerst vertoonde, gebeurde er iets vreemds. Mensen juichten toen Trump op het scherm verscheen. Dus ik besloot hem in de film te houden. Maar hij kreeg die rol door pestgedrag."
Foto

Niemand zou destijds hebben verwacht dat Donald Trump jaren later de president van Amerika zou worden. Na slechts een termijn is zijn presidentschap alweer voorbij, maar zich neerleggen bij zijn verlies doet hij niet.