DEN HELDER - Een automobilist is maandagmorgen de pui ingereden van de radiostudio van de lokale omroep LOS aan de Torplaan in Den Helder. Midden in een nieuwsuitzending is plotseling een enorm kabaal te horen. Nieuwslezer Gert-Jan Meijer is even van zijn à propos: "Oh oh, dat gaat hier niet goed. Er rijdt net een auto tegen... die meneer rijdt de pui eruit. Dat is even heel minder."
Foto

De ravage is enorm. Glas overal in de radiostudio en de vensterbank ontzet. Radiopresentator Gert-Jan Meijer heeft het niet eens zien gebeuren. "Ik was een nieuwsbericht aan het voorlezen en ineens een enorm kabaal." Meijer besluit het niet af te maken en start meteen een plaat in met de woorden: "We gaan even kijken wat er gebeurd is."

Het blijkt een 82-jarige bestuurder te zijn die in de pui is gereden. De man reed achteruit en wilde remmen, maar gaf in plaats daarvan per ongeluk gas. De nieuwslezer heeft de man opgevangen: "Hij was wel wat hyper, maar hij zei dat het wel goed ging met hem. Hij bleef wel heel rustig, zeker als je bedenkt dat de pui er half uit lag."

Als bij een wonder raakte niemand gewond en Meijer is er zelf ook rustig onder gebleven, bijna onderkoeld zelfs: "Ja, dat zit een beetje in mijn aard. Ik heb jaren bij de marine gezeten en als er dan wat gebeurt moet je wel koel blijven. Dus dat zit er vanzelf in."

Het geluidsfragment is het gesprek van de dag bij de omroep. "Het is puur toeval, want meestal staat de microfoon dicht als de muziek draait. Voortaan houd ik altijd mijn microfoon open. Dan maak je nog eens wat mee op zo'n dag."
Geluidsfragment