Het moet niet gekker worden, moeten Britse agenten hebben gedacht, afgelopen zaterdag op de snelweg bij Londen. Een vrouw was daar uit het raam gevallen tijdens het maken van een Snapchatvideo.

'No words', is het commentaar van agenten bij het bericht op Twitter.

Volgens de verkeerspolitie hing de vrouw aan de passagierskant uit het raam op de drukke snelweg M25. Op een gegeven moment moet ze haar evenwicht zijn verloren. Ze viel uit de auto en belandde midden op de snelweg.

Het had haar dood kunnen zin. "De vrouw kan van geluk spreken dat ze niet ernstig gewond is geraakt."

Het politieteam deelde op Twitter een foto van het geopende passagiersraam. De vrouw is niet aangehouden en wordt waarschijnlijk ook niet vervolgd, antwoordt de politie na vragen. "Daar zien we geen noodzaak toe. Iemand arresteren doen we niet voor de lol. Ze heeft uiteindelijk niemand in gevaar gebracht."

Er zullen niet veel mensen zijn die denken dat dit een goed idee was, vervolgt de politie in een ander bericht. "De betrokkenen zullen ook wel het een en ander hebben geleerd."

In 2018 bleek al uit een onderzoek dat het maken van een selfie levensgevaarlijk kan zijn. In zes jaar tijd waren 259 mensen om het leven gekomen bij het nemen van een selfie.

De belangrijkste doodsoorzaak bleek verdrinking, gevolgd door incidenten met vervoersmiddelen - bijvoorbeeld bij het nemen van een selfie voor een aankomende trein.