‘Het lelijke eendje’ noemen Russische wetenschappers deze roze zeehondenpup die ze aantroffen in de Zee van Ochotsk. Het nogal opvallende diertje is ongeveer een maand oud en deels albino. De kans bestaat dat de rest van de kolonie het afwijkende zeehondje zal verstoten. In dat geval staat men klaar het op te vangen.

Het lichtgekleurde beest werd ongeveer een maand geleden geboren op het eiland Tyuleny voor de kust van Rusland. De kans dat zo’n zeehond wordt geboren is slechts 1 op 100.000, schrijft The Siberian Times. Het zeehondje zou, net als de meeste albino's, een beperkt gezichtsvermogen hebben.

Zeebioloog Vladimir Burkanov, die het dier ontdekte, denkt niet dat het zeehondje heel oud zal worden. Of zich zal voortplanten. Een soortgelijke zeehond werd enkele jaren geleden door zijn kolonie verstoten. Dat lijkt met ‘het lelijke eendje’ vooralsnog niet het geval.

,,De pup is actief en wordt door de moeder zo te zien goed gevoed”, zegt degene die het dier ontdekte. ,,Zijn soortgenoten achtervolgen of bijten hem niet.” Zijn team belooft extra aandacht te schenken aan de kolonie. Als de zeehond alsnog verstoten wordt, willen ze hem overbrengen naar een dolfinarium.
Filmpje