De gemeente Rotterdam krijgt de 35 duizend euro die is uitbetaald aan een bijstandsgerechtigde man niet terug. De zaak is verjaard, heeft de Centrale Raad van Beroep maandag besloten.
De Rotterdammer ontving het geld tussen mei 2000 en november 2003. De man kreeg naast zijn bijstandsuitkering loon van verschillende werkgevers, maar meldde dit niet bij de gemeente.

De gemeente Rotterdam probeert het geld al sinds maart 2004 terug te krijgen en dacht dat hierdoor de wettelijke verjaring was opgeschort. In 2015 vroeg de man om kwijtschelding van de schuld, maar de gemeente wees dit verzoek af. Volgens de man was de schuld verjaard en de rechter stelde hem in het gelijk.

De gemeente ging daarna in beroep bij de Centrale Raad van Beroep, maar ook die gaf de man maandag gelijk. De verjaringstermijn voor het terugvorderen van ten onrechte betaalde bijstand ligt op vijf jaar.

De gemeente Rotterdam gaat onderzoeken wat de gevolgen zijn van de uitspraak. Die heeft mogelijk ook gevolgen voor andere dossiers en de gemeente gaat dat nu in kaart brengen, laat een woordvoerder weten.