Een standbeeld van Jezus Christus is onthoofd gevonden in een kerk in Zuid-Florida, waardoor gemeenteleden van het gebedshuis diep geschokt zijn.
Diaken Edivaldo da Saliva van The Good Shepherd Catholic Church in West Kendall vertelde lokale media dat het onthoofde standbeeld woensdagochtend werd ontdekt.
"Ik vond het hoofd van Jezus op de grond liggen en wij nemen aan dat er sprake is geweest van vandalisme. Je ziet dat dit soordt dingen tegenwoordig door het hele land plaatsvindt.
Diaken Da Silva vertelde dat er geen camera's gericht waren op de plaats waar het beeld stond en dat er daarom geen enkele aanwijzing is wie de dader zou kunnen zijn.
De aartsbisschop van Miami heeft in een verklaring naar voren gebracht dat de kerk de politie zal vragen om dit als een haat-misdaad te onderzoeken. De ontheiliging is de laatste aanval op beelden in kerken.
De politie van Chattanooga onderzoekt de recente onthoofding van een beeld van de Heilige Maagd Maria in de St. Stephen Katholieke Kerk. Eerder werden er al twee beelden van de Maagd Maria vernield in Queens, New York City en Boston, Massachusetts. Woensdag hield een groep katholieken in Boston een wake om de rozenkrans te bidden op de plaats van een beeld van de Maagd Maria dat in brand was gestoken.