Een hartverwarmende actie van Tamara uit Gouda. Toen zij zag hoe moeilijk haar langswandelende buurvrouw het heeft met haar huilbaby, besloot ze een briefje door de brievenbus te gooien. "Ik ken haar niet goed, maar ik wilde iets voor haar doen."

Tamara (33) ziet haar overbuurvrouw regelmatig langs haar raam lopen. Altijd met een huilende baby bij zich. "Ik zie ik haar ogen hoe erg het haar frustreert", vertelt ze aan Editie NL.

Een herkenbare situatie voor Tamara. Haar eigen – inmiddels vierjarige – kind was vroeger ook een huilbaby. "Ik weet precies hoe mijn buurvrouw zich voelt. Dat maakte dat ik iets voor haar wil doen, ook al ken ik haar niet goed. Daarom schreef ik het briefje."

'Lieve buurvrouw, we kennen elkaar nog niet zo goed, maar ik zie je vaak lopen met de baby', schreef Tamara. 'Vaak huilend, en dan heb ik zo met je te doen. Het is erg herkenbaar. Mocht je eens je handen vrij willen, ik ben altijd bereid een rondje te wandelen.'

Haar buurvrouw was duidelijk geëmotioneerd door het briefje. Met tranen in haar ogen stond ze die avond bij Tamara aan de deur. "Ze vond het ontzettend lief. Ze zei dat ze het aanbod zeker in haar achterhoofd gaat houden. Als ze steun nodig heeft, zal ze aan mij denken."

Tamara plaatste haar actie op Twitter, waar ze direct veel likes en retweets kreeg. "Er is momenteel zoveel negativiteit op social media. Ik wil graag laten zien dat het ook anders kan. Ik hoop anderen aan te moedigen om eens wat vaker om zich heen te kijken, naar mensen die hulp kunnen gebruiken."